Innledere

Konferansier Hanan Mohamed Abdelrahman

Hanan M. Abdelrahman er en samfunnsengasjert norsk-egypter som både er høyskolelektor og lærer i barneskolen. Hun har gitt ut boka «Mattehjelperen – Leksehjelp for foreldre og elever på ungdomsskolen». Hun fikk utdelt Holmboeprisen av Norsk mattematikkråd i 2017 – fordi « hun har et brennende engasjement for matematikkundervisning og for at alle elever skal lykkes i faget». I 2021 ble hun kåret til Årets Villmarking.  

Hun skal lede oss gjennom programmet for dagen.

Konferansier Hanan Mohamed Abdelrahman.

Statsminister Jonas Gahr Støre

Jonas Gahr Støre er statsminister og leder regjeringens arbeid. Han er utdannet statsviter ved Institut d’études politiques de Paris. Tidligere har han vært både utenriksminister og helse- og omsorgsminister. I 2014 overtok han som leder av Arbeiderpartiet etter Jens Stoltenberg.

Statsminister Jonas Gahr Støre Foto: NTB Kommunikasjon/Statsministerens kontor.

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen

Marte Mjøs Persen er arbeids- og inkluderingsminister med ansvar for politikken knyttet til arbeidsmarked, arbeidsmiljø, pensjoner, velferd og inkludering. Hun er utdannet inenfor kultur- og samfunnsvitenskap ved universitetet i Bergen. Hun har lang fartstid i bystytret i Bergen og var Ordfører i vestlandsbyen fra 2015-2021. Hun har tidligere vært olje- og energiminister.

Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap). Foto: Simen Gald/ Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Statssekretær Nancy Herz

Nancy Herz er statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Hun har en bachelor i sosiologi fra Universitetet i Oslo, og var i gang med andre året på mastergrad i sosiologi da hun ble utnevnt til statssekretær i oktober 2021. Herz er forfatter, foredragsholder og skribent, og har blant annet skrevet bøker om negativ sosial kontroll, skam og æreskultur, og om det å vokse opp mellom flere kulturer. Hun har også bakgrunn fra sivilsamfunnet, som fra Frivillighet Norge, TV-aksjonen i Oslo og Ungdommens Ytringsfrihetsråd.

Statssekretær Nancy Herz (Ap) Foto: Simen Gald/ Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Statssekretær Gry Haugsbakken

Statssekretær Gry Haugsbakkener statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet.

Haugsbakken er fra Jaren på Hadeland. Hun kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef for LO forbundet Industri Energi. Hun har jobbet syv år i Nav og har vært engasjert i politikk hele livet, særlig innen arbeidslivspolitikk og likestilling. Hun har jobbet som rådgiver for Arbeiderpartiet på Stortinget, sittet i styret i Innlandet Arbeiderparti og er leder i Gran Arbeiderparti.

Statssekretær Gry Haugsbakken (Ap). Foto: Ilja C. Hendel/Kulturdepartementet.

Statssekretær Ellen Moen Rønning-Arnesen

Statssekretær Ellen Rønning-Arnesen er statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet.

Rønning-Arnesen har en master i statsvitenskap fra London School of Economics, og en bachelor i Europastudier med sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen. Hun kommer fra jobben som spesialrådgiver ved Oslo Universitetssykehus, der hun har hatt ansvar for implementering av Helsefellesskap i Oslo. Rønning-Arnesen har jobbet i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Hun har også vært byrådssekretær for Byrådsavdelingen for eldre, helse og arbeid i Oslo.

Statssekretær Ellen Rønning-Arnesen (Ap). Foto: Esten Borgos, Borgos Foto AS.

Statssekretær Halvard Hølleland

Statssekretær Halvard Hølleland er statssekretær i Kunnskapsdepartementet.

Han er utdannet statsviter fra universitetet i Oslo og har bachelorgrad i sammenlignende politikk fra universitetet i Bergen. Han har tidligere jobbet som politisk rådgiver for byrådsleder i Oslo Raymond Johansen.

Statssekretær Halvard Hølleland (Ap). Foto: Kunnskapsdepartementet/Ilja C. Hendel.

Innledere/paneldeltakere

Rabia Musavi, LIN – Likestilling, Inkludering og Nettverk

Rabia Musavi jobber som daglig leder i LIN. Likestilling, Inkludering og Nettverk (LIN) er en nasjonal interessepolitisk ressursorganisasjon for flerkulturelle minoriteter i Norge. LIN tilbyr kompetansehevende kurs og aktiviteter. Musavi har lang erfaring med krysskulturell kommunikasjon, og brenner for et likestilt og inkluderende samfunn.

Nan Iren Erdal, Lerøy Norway Seafoods

Nan Iren har vært en del av teamet i LNWS siden 2018. Gjennom sin rolle ledet hun implementeringen av det Lean-baserte produksjonssystemet Lerøy Way i fabrikken på Melbu. I 2022 gikk hun inn i rollen som fabrikkleder for anlegget med 120 ansatte. Med målrettet forbedringsarbeid og mennesker i fokus har anlegget lykkes godt med mangfold og integrering.

Vilde Hernes, forsker II, OsloMet – storbyuniversitetet

Vilde Hernes er seniorforsker ved NIBR, OsloMet. Hun forsker på politikkutvikling, styring og koordinering av integrerings- og innvandringsfeltet, både i et norsk og vest-europeisk perspektiv. Hun har også nylig ledet et større forskningsprosjekt om ukrainske flyktninger i Norge.

Nosizwe Lise Baqwa, leder for Rådet for flerkulturelle minoriteter i Oslo

Nosizwe Baqwa har markert seg som en tydelig stemme i norsk kulturliv og samfunnsdebatt. Hun er sanger, skuespiller, kulturformidler og aktivist med hele verden i hjertet. Med røtter både i Norge og Sør-Afrika, bærer hun med seg et kunstnerisk engasjement, og et samfunnsengasjement, som gjennomsyrer alt hun gjør. Nosizwe sitter som leder for Rådet for flerkulturelle minoriteter i Oslo Kommune. Når hun ikke jobber med rådsarbeid er hun mor, bonusmor, kunstner og jobber også som prosjektleder på Litteraturhuset i et prosjekt om hatprat og hatefulle ytringer. Tidligere i år vant Nosizwe og teamet hennes Heddaprisen for “beste musikkteaterforestilling” for verket hun skrev om morslinja i familien hennes. Nosizwe har en master i Internasjonale Studier og Diplomati fra SOAS i London. 

Linn Widad Firdaous Nikkerud, Vestland innvandrerråd

Linn Widad Firdaous Nikkerud er en engasjert dame. Hun jobber som advokatfullmektig. Ved siden av jobben,  er hun ambassadør for Kreftforeningen, tilknyttet Vestland Invandrerråd og sitter i kontrollkomiteen til Røde Kors. 

Edith Stylo, Polonia kultursenter

Edith Stylo er en liberal, samfunnsengasjert kunstner og scenograf med et stort hjerte for de sårbare. Av yrke er hun kunstner og profesjonell scenograf- og kostymedesigner. Hun har jobbet i NRK, for filmbransjen og for ulike teatre inn- og utland. Samtidig jobber hun også som journalist for minoritetsspråklige medier, p.t. som sjefredaktør for Polonia.no og tidligere for Radio Polonia Oslo. Edith Stylo har lang erfaring fra det mangfoldige integreringsfeltet  som bl. a. som leder for Den polske klubben i Norge 2007-2018 og nå for Polonia kulturhus og daglig leder for SØK.Hun brenner for kunst og kultur som brobygger- på tvers av etniske, nasjonale, religiøse og kulturelle skillelinjer gjennom mange års frivillige virke som bl.a. grunder for Galleri Stylo og Sankthans Festivalen i Hvervenbukta 2011-2021 og tidl. som festivalsjef for Eras festivalen.

Karen Contreras Lisperguer, daglig leder i Latinamerikansk forening (LAF)

Karen Contreras Lisperguer er daglig leder i Latinamerikansk forening (LAF). Hun er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo. I tillegg har hun juridiske utdannelse fra Universidad de Chile (Chiles universitetet). Hun har vært aktiv og jobbet i den frivillige sektoren siden hun var 12 år.