Etter krav fra UU-tilsynet må alle offentlige virksomheters nettsteder ha en utfylt tilgjengelighetserklæring publisert innen 1. februar 2023. Denne erklæringen er basert på kravene til universell utforming beskrevet i WCAG 2.0-standarden.

Har du bestilt et nettsted hos DSS så er du nettstedets eier. Erklæringen kan også fylles ut av nettstedets ansvarlige redaktør eller delegeres som dere selv ønsker innad i departementet. DSS Nettsteder er leverandør av den tekniske løsningen.

Vi legger til rette for at du som eier av et WordPress-nettsted hos oss skal enkelt kunne fylle ut og publisere erklæringen selv. Før du fyller ut erklæringen så må nettstedet testes.

Noen får unntak

Har du et nettsted som kun bruker nettsteder.regjeringen.no/ som domene så tester vi nettstedet, fyller ut og publiserer tilgjengelighetserklæringen for deg. Bruker du derimot et annet domene, for eksempel .no eller .org, så må du teste nettstedet, fylle ut erklæringen og publisere den selv. Les mer om domene-unntaket.

Har du fortsatt spørsmål?

Vi anbefaler at du tar kontakt med kommunikasjonsenheten i ditt departement. Departementet er nettstedets eier, og oppfølging av arbeidet med tilgjengelighetserklæringen skal skje i departementet.

Nettsteders kontaktinformasjon

E-post: nettsteder@dss.dep.no
Tlf. 22 24 96 71

UU-tilsynets nettsider om tilgjengelighetserklæringen