Ove

Ove

Statsviter

Rådgiver i planavdelingen

Bakgrunn

Jeg har studert byutvikling og forvaltning på Roskilde Universitet (akkurat, i den danske byen med festivalen). Siden den gang har jeg hovedsakelig jobbet med offentlig eiendom. Først jobbet jeg med anlegg, drift og vedlikehold i en mindre dansk kommune. Deretter jobbet jeg blant annet med etatsstyring i det danske Transportministerium, en etat som tilsvarer Statsbygg i Danmark. 

Det var to hovedgrunner til at jeg valgte Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD). For det første var det muligheten til å jobbe et departement som er ansvarlig for sikre et sterkt digitalt grunnlag for utvikling av landet. I tillegg har jeg muligheten til å jobbe i den sentrale planavdeling i Norge. Jeg er veldig tilfreds med at jeg grep den mulighet.

Min arbeidshverdag

Min fartstid i departementet er ikke så lang, men jeg merker at det er en fordel å være nysgjerrig. Jobben blir mer spennende når man er interessert i både stort og smått. Hverdagen er nemlig full av forskjellige saker som du må kunne sette deg raskt inn i. At det alltid er (mange) nye saker ser jeg på som veldig positivt med jobben.  

Bruk av faglig bakgrunn

Arbeidet i et departement krever evne til å raskt kunne sette seg inn i saker og vurdere hva det neste rette steget er. Dessuten er evnen til å samarbeide med forskjellige aktører, både internt i departement, på tvers av departementer og med eksterne aktører helt nødvendig for å kunne lykkes. Jeg får stadig bekreftet at jeg arbeider med utrolig mange dyktige mennesker.