Privatperson 105

Har vært på leiemarkedet ganske lenge, og nesten alle mine beksjente er på leiemarkedet i siste 20 år, og dermed kjenner ganske godt situasjonenen for leietakere.

I den nye loven bør man ta mer hensyn til et tryggere leieforhold for leietakere spesielt når man har barn. Det må være mye til for at leiekontrakten til en familie med flere barn som går på skolen og barnehage blir sagt opp. Kjenner utallelige tilfeller når uteleieren uten særlig grunn kaster barnefamilier ut og de må bytte barnehager og skoler for barna sine. Kjenner familier som hadde gjort det flere ganger i løpet av 3-4 års periode. En annen tilfelle når en familie med flere barn var forsikret av utleieren at de kunne leie hus i mange år framover, og dermed hadde de flyttet til ny bydel, noen av familiemedlemmer byttet jobb, barn byttet skole, de hadde pusset opp hele huset innvending, og om ett år var kontrakten sagt opp fordi huseieren ville selge den.
Det må rett og slett ikke være lov.
Loven må beskytte leietakere mer. Vi er mennesker som alle andre, bare ikke har råd til egen bopel, og har rett til å ha et trygt sted å bo.