Steinar Moe Eiendom AS v/Heidi Sjerve

Vi er positive til lengre leiekontrakter, og tilbyr selv tidsubestemte leiekontrakter på Tømmerkaia i Skien. Det vi er opptatt av ved at å inngå lange leiekontrakter er at vi har gode verktøy for å ivareta bomiljøet i våre gårder.
En av tingene som er ødeleggende for bomiljøet er bruk av rusmidler. Dette er i dag både brudd på leiekontrakten og norsk lov, men de dommene som foreligger etter at utleier har forsøkt å heve kontrakten er at de ikke vinner frem.

Vi har også hatt situasjoner hvor en leietaker «trakasserer»og «skremmer» de andre beoerne i gården. Så lenge leietaker betaler leien og ingen våger å stå frem som vitner i sånne saker, så ender de med at leietakeren som ødelegger for andre vinner frem og blir boende, mens de som oppfører seg fint velger å flytte. Dette er problematisk.

Ved dagens lengde på leiekontraktene har man da en mulighet hvert tredje år til ikke å fornye de kontraktene som skaper størst ødeleggelse for andre leietakere, det blir vanskeligere jo lengre kontraktene blir. Vi heier på tidsubestemte leiekontrakter til alle (minimum for de som leier av profesjonelle) men vi trenger gode verktøy for å ivareta bomiljøet.