Privatperson 68

Det burde være strengere krav til utleier når det gjelder problemer med bolig, selv om det eks ikke er lov med mugg, så er det mange utleiere som ikke tar dette alvorlig. Har i flere tilfeller leid bolig som har hatt mye svart mugg uten at utleier har sagt ifra ( og når man først finner det og sier ifra ) så har de enten nektet eller ikke gjort noe med det, ikke redusert leien, og som en student er dette en vanskelig sak å få fram oss noen som «har all makt».

Det har å vært tilfelle med at utleier ikke har sagt ifra om vannskade før vannskaden faktisk har skjedd, da fikk jeg beskjed om at det hadde vært vannskade i hybel før ( dette burde blitt tatt opp på visning og iallfall før signering av kontrakt. Utleiere har for mye makt over leietakere som ikke har midler til å gå imot utleieren.

Det er å da en vanskelig sak å flytte ut å finne ny bolig når du ikke får en form for erstatning ( eller en pengesum når hybel er såpass ubeboelig) og må bruke både tid og penger på å flytte på nytt, og som student er ikke det alltid en mulighet med eksamener eller økonomi.