Privatperson 3

Hei.
Vi har en hybel i underetasjen som vi leier ut. Da leietager siden innflytting ikke har betalt husleie i tide så vi oss nødt til å si opp avtalen.

31.05 ble den sendt og 31.07 skulle de flytte ut. Det skjedde ikke, de nekter å flytte ut. Kontaktet advokat for å vite fremgangen og sendt de varsel om fullbyrdelsesloven §4-18. Etter 14 dager hadde gått sendte vi skjema om utkastelse..

Dette er en prosess som gjør at vi nå vurderer å ikke leie ut hybelen noe mer.

Det er 14 dager etter 14 dager etter 14 dager etter 14 dager osv osv.

Sendt rekommandert brev til de to leietakerene men siden det ble sendt et brev er ikke det gyldig og selv om leietaker har hentet brevet og skrevet under så vil ikke posten oppgi underskrift eller hvem som har hentet det ut og leietaker nekter for å ha hentet brevet, det betyr rett og slett at 19 dager av de 14 må tas på nytt!

Leietager er fullt klar over at systemet er slik og utnytter det til det maksimale. F.eks. sluttet de å betale husleie helt, lager all mulig slags bråk, bruker hybelen som et sparkesykkel verksted.

Hvor går grensen?

Hvorfor er det ikke nok med de to månedene som vi til å begynne med har skrevet under på kontrakten er nok? Hvorfor må det i tillegg til de 14 dagene sendes et nytt varsel for utkastelse som gir de nye 14 dagene? Etter de 14 dagene så tar det 6-9 uker før de blir kastet ut.
Dvs med andre ord så kan de fra man sier opp kontrakten til de faktisk flytter ut så tar det ikke 2 måneder men minst 5 måneder, dette BØR endres.

Etter en oppsigelse på en jobb så må man forlate plassen den siste dagen, man kan ikke nekte og fortsette å jobbe til noen kommer etter 3 måneder og kaster de ut.

Dette er noe jeg har snakket med flere som har hybel som ikke leier ut nettopp på grunn av at rettighetene til leietaker på det stadiet er så dumt at det brydderiet orker de ikke. Noen har fått så store skader i sin utleieleilighet at de synes at det er billigere å ikke leie ut.

Jeg synes at dette er noe som bør ses nærmere på.