Privatperson 89

Det bør bli tryggere for folk som bor i kollektiv å leie. Jeg foreslår en lov som gjør at man kan få si opp kontrakten raskere hvis man føler seg utrygg i hjemmet på grunn av romkameratene dine. Dette kan variere fra forskjellige situasjoner: Romkameratene kan bruker rusmidler, være homofobiske eller transfobiske, være rasistiske, være voldelige, osv.

Jeg har ikke funnet noe i husleieloven som handler om akkuart dette. Det nærmeste er at romkameraten(e) kan få en advarsel hvis man klager til utleier. Hvis de da fortsetter kan utleier oppheve deres kontrakt. Dette er ikke en løsning for dem som må bo med disse romkameratene. De må da enda leve utrygt til romkameratene gjør noe gale igjen og blir kastet ut.
Det er ikke alle som kan velge hvem de flytter inn i kollektiv med. Det er også mange som ikke har råd til noe annet enn å flytte inn i et kollektiv. Og siden dette er slikt det er for tiden, bør det finnes noen lover som passer på at man kan føle seg trygg i sitt eget hjem. En trygg hverdag bør ikke handle om hvor mye penger du har.