Privatperson 20

Ett regulert leiemarked som sørger for at leietakere har råd til å leie bolig der de selv ønnesker. Dette kan oppnås ved å f.eks sette en max pris per kvadratmeter, eller beregne max profit en utleier kan ha (ta i betraktning hvor mye boliglån de har for det spesifikke objekte som utleies).
Det burde også være formelle krav for ett utleieobjekt, som f.eks tette vinduer, fungerende kjøkken, mangel på mugg og ingen vannskader etc.
Jeg syntes også det er viktig at utleiere skal starte å leie til folk med NAV garanti, det er jo tross alt disse menneskene som trenger ett sted å leie aller mest og vil antaglig vis aldri kunne kjøpe seg egen bolig.
Drømmen for meg som leietaker er å kunne langtidssleie en leilighet til en rimelig pris, slik at jeg har råd til å leve, men også sette litt av hvær månde til egen bolig sparing. Slik prisene er nå er det nærmest umulig å oppnå, spessielt i storbyene.
Fundamentalt syntes jeg at leiemarkedet ikke burde være profitt basert, men heller basert på de menneskene som leier. Her hadde flere kommunale boliger eller boliger for unge vært veldig einet.
Flere rettigheter til de som leier er også nødvendig f.eks forby utleiere å komme inn i leieobjektet på kort varsel, eller beskytte leietakere fra å bli kasta ut på kort varsel.