Dialogmøte i Bergen

Kulturrådet i samarbeid med Musikkutvalget arrangerte et åpent dialogmøte ved USF Verftet i Bergen. Tema for dialogmøtet var tilskuddsordninger for musikkfeltet i Norge og en helhetlig musikkpolitikk.

Musikkutvalgets paneldebatt under dialogmøte i Bergen. Fra venstre: utvalgsmedlem Trude Marit Risnes, Liliana Palanca, Harald Furre, Gry Bråtøymyr og Bjørnar Habbestad.

Torsdag 23. mai 2024 holdt Kulturrådet et dialogmøte i samarbeid med Musikkutvalget, åpent for alle. Gjennom dialogmøtet ble det lagt opp til ulike debatter: En om Kulturrådets tilskuddsordninger for produksjon og framføring av musikk og en om Kulturrådets tilskuddsordninger for arrangører og festivaler.

Til sist hadde Musikkutvalget ansvar for en debatt om hva som skal til for å skape en helhetlig musikkpolitikk og samspillet mellom institusjonene og det frie feltet. Utvalgsmedlem Trude Marit Risnes var moderator for samtalen, hvor deltakerne var:

Panelet diskuterte fordeler og ulemper med virkemiddelapparatet slik det er innrettet i dag. Det ble blant annet diskutert hvordan tilskuddsordninger og bevilgninger både kan legge til rette og være en utfordring for musikere i det frie feltet og i institusjonene.

Dialogmøtet i sin helhet ble spilt inn, og kan ses her: