Per-Anders Hjelseth

Det er jo ganske utrolig at vi fortsatt har et system hvor behandling av tannlege blir vurdert anderledes enn (samme) behandling av lege. Det er jo ganske utrolig at samme behandling innenfor munnrelaterte regioner behandles anderledes enn de utenfor munnen. Norge har ikke alltid vært søkkrik. Prioriteringer var nødvendig da Gerhardsen gikk i spissen for det nye velferdssamfunnet. Slik er det ikke lenger. Tiden er inne for å likestille tannbehandling med legebehandling! Hvorfor ikke?

De fleste partier argumenterer for at totale utgifter ikke må økes. Vel.. det er mye som taler for at en liten heving av egenandelen ved legebesøk vil kunne finansiere tannlegebesøk slik at de blir likestilt. Allerede i 1995 var det et flertall av befolkningen som stemte for en slik ordning. (dokumentasjon kan forevises)

I den økonomiske situasjonen for folk flest (hater utrykket «vanlige folk») som vi har pr i dag vil mange bortprioritere tannbehandling av helt nødvendige økonomiske årsaker.
Økte strømpriser: Man forlanger forutsigbarhet – både private og bedrifter. Tak på strømprisen sier mange. Men slik er det jo også når det gjelder helseutgifter. Vi må ha forutsigbarhet!

Da er det bare en ting som gjelder. Vi må vite at det er et tak for hva tannbehandlingen kan komme til å koste oss ila et år. Hva med en egenandel på NOK1500,- og et egenandelstak på .. ja, samme som for legebehandling?