Tåkefyrste

Norsk politi har med sine ulovlige ransakinger bedrevet menneskerettighetsbrudd på en industriell skala.
Dette satt Riksadvokaten endelig en stopper for med sitt brev der han presiserte gjeldende lovverk for ransakinger.
Tenk at ingen av aktørene i verdens mest selvgode rettsstat som elsker å kalle seg selv #VerdensBesteRettsstat, utfordret disse menneskerettighetsbruddene som fikk pågå i tiår.
Rushåndhevingsutvalget er nå satt ned for å prøve å finne smutthull slik at menneskerettighetsbruddene kan lovliggjøres. Hvordan føles det å sitte i et sånn utvalg? Er dere stolte? Reagerte noen av dere på disse menneskerettighetsbruddene? Hvis ikke, føler dere dere kompetente til å ta på dere oppgaven utvalget er blitt tildelt?

I mandatet deres heter det at «Den beskrevne rettsutviklingen har ført til at særlig førstelinjen i politiet har gitt uttrykk for at det hersker usikkerhet om hvordan regelverket for bruk av tvangsmidler skal praktiseres i saker som gjelder bruk av og befatning med mindre mengder narkotika til egen bruk».
I opptakten til rusreformen til Solberg regjeringen ønsket politiet seg et skille mellom reaksjoner mot rusavhengige og rekreasjonsbrukere. De hevdet det ville være en smal sak å skille disse gruppene.
Rusreformutvalget ville ikke ha et slikt skille fordi det ville være umulig å i praksis skille disse gruppene. Politiet fikk viljen sin men begynte umiddelbart å klage på at det de tidligere hevdet ville være en smal sak nå plutselig var umulig. De fant ut det Rusreformutvalget og dets støttespillere hele tiden hevdet. Nå har regjeringen satt ned Rushåndhevingsutvalget for å løse denne gordiske knuten for dem og politiet.
Men selv dere spør feil spørsmål. Dere ba FHI om å definere rusavhengige og begynnende rusavhengige. Det hjelper dog lite med å definere ytterpunktene når det er skjæringspunktet som er det springende punktet på gata.

Vi må la kommune og helsevesenet ta seg av problematisk rusbruk. I Norge har vi en inngrodd oppfatning av at politiet skal avdekke ulovlig rusbruk, og som et av få land i vesten er det også i Norge ulovlig å være beruset, og dette gjør at politiet har tappet kroppsvæsker for å bevise et mindre alvorlig lovbrudd. Det er ekstremt invaderende og gir et rettmessig inntrykk av at Norge ikke er det frie og liberale landet vi ønsker å se oss som.
Dette fikk artisten Snoop Dogg oppleve, og han ble forferdet. Han forteller denne historien i verdens største podcast «The Joe Rogan experience» Joe blir sjokkert når han får høre dette, og innser at nordmenn ikke er det logisk tenkende folkeslaget med et åpent sinn, som han (og vi) trodde vi var. Dette er flaut!

Hvorfor skal myndighetene ha noe med hva et menneske putter i kroppen sin? Mange mennesker ønsker å utforske sitt sinn ved å ta psykedeliske stoffer som LSD, DMT Psilocybin osv. Kan et samfunn som ikke bare hindrer dette, men attpåtil straffer individer for dette, i det hele tatt kalles et fritt samfunn?

En del land begynner å forstå at det er forbudet mot «narkotika» som bygger narkomafia ved å gi dem et milliardmarked rett i hendene. Disse landene tar tak og får stadig flere stoffer inn i et regulert marked for å ta inntekten fra mafiaen, og for å sikre tryggere stoffer. Dette er fremtiden. Rushåndhevingsutvalgets mandat er en vei inn i fortiden.
Krigen mot narkotika er en krig det er umulig å vinne. En krig som ikke rammer «narkotika» men som rammer mennesker og som korrumperer samfunn. Vil utvalget virkelig bidra til denne utviklingen?

Jeg anbefaler dere å råde regjeringen til å slutte å lete etter smutthull i menneskerettighetene og heller jobbe for at Norge skal bli en rettsstat som begynner å følge menneskerettighetene.
JussNorge skryter stadig over at vi er #VerdensBesteRettsstat! På tide å begynne å etterleve det og slutte å bygge #VerdensBestePolitistat!

Klippet der Joe Rogan blir sjokkert over hvor lite liberale og åpentsinnede Nordmenn og Norge er: