Glenn A. Eriksen

Rushandhevingsutvalgets mandat ser ut til å være å finne smutthull i lovverket som kan sikre legalisering av politiets bruk ulovlige tvangsmidler i mindre narkotikasaker.

Dette er i seg selv ekstremt problematisk, da det foreliggende kunnskapsgrunnlaget (nou-2019-26) på dette feltet entydig viser at denne legalitetskontrollen er ekstremt inngripende, og svært lite hensiktsmessig da det IKKE senker bruksprevalensen i befolkningen eller påvirker det illegale markedet i noen ønsket grad. I mer enn 55 år har dette legale taktikkeriet vært forsøkt – og det har konsekvent feilet. I den samme perioden har denne politikken medført tusenvis av døde nordmenn som et direkte resultat av denne uholdbare rettstilstanden.

Skulle det nå vise seg at dere makter å stikke hull på den beskyttelse Grunnloven gir oss alle, grunnet politisk straffekåthet hos enkelte politiske partier – vil dere effektivt undergrave de mest grunnleggende av menneskerettigheter. Det vil ALDRI bli glemt.

At politiet ULOVLIG har benyttet tvangsmidler, tilranet seg økonomiske midler til politisk arbeide og benyttet politiuniformen til politisk påvirkning og politisk undertrykking synes være helt glemt – for det dere gjør gjennom deres mandat er nettopp å SIKRE at disse overgrepene skal FORTSETTE.

Dere vil for alltid forbli nettopp dette; tilretteleggere av menneskerettighetsbrudd til fordel for en en marginal del av de mest straffekåte moralistene på Stortinget.

Bevis nå – at Norge bestreber seg på å følge menneskerettighetene, EMK og Grunnloven gjennom å legge ned dette arbeidet med å punktere menenskerettighetene til mennesker som ikke skader andre enn seg selv gjennom bruk av illegal medisiner/rusmidler.