Geir Akslen

Premisset dette utvalget baseres på, strider med Norges grunnlov samt forskning i henhold til skadeomfang og forebygging.

Det er ikke mulig å oppnå en effektiv og nøyaktig metode for klassifisering av avhengighetsgrad med den hensikt å benytte dette som avgjørende faktor for reaksjon, måtte det være fengsel, bot, henvisning, beslag eller fravær der av.

Denne tilnærmingen vil høyst sannsynlig kun ende opp med ytterlige justismord av samme karakter som har blitt vanlig praksis i sammenheng med beslagleggelse av førerkort, følgende restverdier av narkotiske stoffer i blodet på grunnlag av omregninger som ikke har rot i forskning.

I beste fall vil denne type forskjellsbehandling, som innledningsvis nevnt strider med prinsippet «likhet for loven», kun motivere de som omfattes til å oppnå den status som gir vedkommende mildest mulig reaksjon og som man kun kan anta vil være reservert for de tyngste brukerene.

Om dere har noe form for vett og ønsker en fremtid rotet i forskning og respekt for mennesker som allerede har utfordringer, skrotes dette utvalget umiddelbart.

Om dere ønsker vårt lands borgere vondt, så er dette veien fremover, da «ufølbare negative straffereaksjoner» er et konsept som faller på sin egen urimelighet.