Anja Lindtner Grani Hagen

Rushåndteringsutvalget fremstår som ensidig og lite faglig forsvarlig. Som medborger tenker jeg at man må se et helt bilde, og faktiske forhold for å overhodet kunne nyansere og skille på det viset som deres mandat krever.

At man har valgt å kun bruke mennesker med juridisk bakgrunn tilsier at helseforsvarlighet og sikkerhet ikke vil stå i høysetet. At norsk lovgiving legger seg på en linje der helse, diagnoser og problemer i et individs liv ikke blir tatt på alvor i noen form er skremmende.

Det er ikke slik at en jurist har noen naturlig dypere innsikt i konsekvensene en slik politikk vil ha i et individs liv.

Norsk lovverk virker heve seg faglig over helseforsvarlighet og faglige innspill. Dette helt uten egen innsikt eller forståelse. Det blir et skremmende rettsvesen som ikke ser ut til å være der for folk flest, men heller for å regulere noen som de på toppen anser som ubehagelige. Det vil også føre til reaksjoner, frustrasjon og sinne i folk fordi logikk og forsvarlighet blir kastet ut døren.

Hvordan et helsevesen skal utføre sine oppgaver forsvarlig blir også et problem når utvalget slett ikke har noen innsikt i deres hverdag og problemstillingene som de står overfor.

Utvalget fremstår som useriøst, lite tillitvekkende og direkte farlig for dem som blir utsatt for konklusjonene disse kommer frem til.
Jeg håper dette ikke vil ende med å fremstå i den formen det er i dag. Det er et hån mot dem som sliter med dette.