Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan nettsteder.regjeringen.no samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder.

Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedene våre, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

DSS, ved direktøren er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev eller melde seg på konferanser. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Behandlingen gjennomføres i tråd med personopplysningsloven herunder EUs personvernforordrning og tilhørende forskrifter. Dette omfatter tekniske og administrative tiltak, regelverk og kompetanse hos medarbeidere.

Denne erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1.ledd).

Personopplysninger

Personopplysninger vil finnes på nettsteder i form av omtale og beskrivelser i form av redaksjonelt innhold og i ulike formater:

  • Tekst i HTML-filer som er visningformater på nettsteder
  • Tekst i nedlastbare dokumenter i ulike formater
  • Som tekst, lyd eller bilder i videofiler
  • Som lyd i nedlastbare lydfiler/podcasts

Relevante personopplysninger som er en del av det redaksjonelle innholdet på nettsteder kan inneholde navn, rolle, yrke osv. Opplysningene er samlet inn fra offisielle kilder og publisert i forbindelse med informasjonsplikten det offentlige har til å belyse ansvar i forvaltingen. Samtykke er ikke nødvendig for å behandle personopplysninger som del av journalistisk innhold, eller som kan henvises til forordningens artikkel 6e behandlingen er nødvendig for å utføre en oppgave i allmenhetens interesse eller utøve offentlig myndighet som den behandlingsansvarlige er pålagt.

SMK og alle departementene har egne redaksjoner med et selvstendig behandlingsansvar for personopplysninger på nettsteder.

Innhold