Denne modulen er tilgjengelig i Standard- og Fleksibel-malen.

Bruksområder

Galleri-modulen bruker du hver gang du har behov for å vise en serie med bilder, gjerne bilder som har tilhørighet til hverandre.

Bildene du setter inn i galleriet bør være av høy kvalitet, da bildene vil vises stort i denne modulen.

Innhold

Galleri-modulen har kun ett innholdsfelt, og det er feltet hvor du legger til bilder.

Husk fotokreditering

Kreditering av fotograf er en rettighet nedfelt i åndsverkloven.

Slik krediterer du bilder.

Innstillinger

Du kan velge mellom tre layouter:

Karusell

Bildene vil vises i en vannrett rekke og brukeren kan bruke pilene eller swipe for å navigere mellom bildene. For å ekspandere bildet, slik at det blir større, kan brukeren trykke på det lille ekspanderings-ikonet øverst til høyre på hvert bilde.

Merk: Legger inn bilder i riktig format (ikke kvadratisk visning som de to andre layout valgene). Maks høyde på modul er 540px

  • Kvadratiske bilder bør være minst: bredde 560px og høyde 560px
  • Landskapsbilder må ta hensyn til høyde hvis den er veldig bred. En fin størrelse er for eksempel: bredde 960px og høyde 540px. Merk: dette er ingen faste mål, bør testes av bruker
  • Portrettbilder må ta hensyn til høyde hvis den er veldig bred. En fin størrelse er for eksempel: bredde 360px og høyde 480px. Merk: dette er ingen faste mål og bør testes av bruker

Rutenett

Bildene vil listes ut i et rutenett og brukeren har mulighet til å trykke på et hvilket som helst av bildene i galleriet for å ekspandere det. Deretter kan brukeren bruke pilene eller swipe for å navigere mellom bildene.

Rutenett legger inn kvadratiske bilder, maks 5 per rad. Bruker bilde i 3:2 (bredde:høyde) format. Formatet som lages av WordPress er bredde: 432px og høyde 288px.

Masonry

Ved valg av seks bildere eller flere, så vil det første være ca dobbelt så stort som de andre. Mens resterende bilder vil listes ut kvadratiske.

Minimum størrelse bør være

  • Bredde: 750px og høyde 750px på det store
  • Brede: 375px og høyde 375px på de små