Samlepost bildeDen siste måneden har vi postet en del på Twitter som kanskje ikke alle har fått med seg – så her kommer en liten samlepost med første norske del til første norske fly, kampflykalender, JESB-Storify-linker og industribesøk!

Første norske del til første norske fly

Av alt det som har skjedd den siste måneden er det kanskje dette mest av alt som burde fått mer oppmerksomhet her på bloggen. Nå har vi nemlig sendt den første norske delen som skal på et norsk F-35 til USA for montering på det første norske flyet, AM-1. På bildet nedenfor signerer programdirektør for det flernasjonale programmet, generalløytnant Bogdan, et diplom under en seremoni 30. september for den første delen på Kongsbergs komposittfabrikk. Delene som skal sendes vil monteres i forkant og bakkant (leading edge og selve roret) på de vertikale halefinnene på det norske flyet. Dette er deler Kongsberg er eneleverandør av for F-35 (og som er godt skjult i kassen bak fotografene).

Bogdan første del

Bogdan på besøk til norsk industri

Bogdan AIM Norway

Seremonien i forbindelse med at vi sendte første norske del til første norske fly fant sted i forbindelse med at Bogdan var på besøk til norsk F-35-industri. I løpet av to hektiske dager besøkte Bogdan først Stortinget før han tok turen til både Kongsberg, AIM Norway og Nammo. Vi inviterte media til alle besøkene, og la også ut oppdateringer på Instagram og Twitter. Etterpå samlet vi alle innleggene som en egen Storify-side som du finner her.

JESB-møtet – oppsummering!

IMG_0900
Fra JESB-pressesenteret 25. september med både norske og internasjonale medier til stede.

25. september var Norge for første gang vertskap for styremøtet i det flernasjonale kampflyprogrammet. Her møttes representanter for alle de nasjonene for å få en oppdatering om status i programmet, og for å ta beslutninger om den videre utviklingen av programmet. For aller første gang ble det også organisert et medieopplegg rundt dette møtet med et eget pressesenter som var åpent hele dagen under møtet. Vi postet en rekke oppdateringer herfra i løpet av dagen, inkludert en rekke videoer på Livestream og vi har samlet alt her på en egen Storify-side.

Kampflykalender – oktober

Kalender oktober

Og selvsagt – akkurat som tidligere så har vi laget en desktopkalender for Kampflyprogrammet. Velg det formatet som passer din skjerm!

16:10 (1920 x 1200, 1680 x 1050 og 1280 x 800)
16:9 (1920 x 1080, 1366 x 768 og 1280 x 720)
4:3 (1600 x 1200 og 1024 x 768)
1280 x 1024