Denne uka besøker forsvarsminister Ine Eriksen Søreide Washington DC, og torsdagen var en F-35-dag, med en rekke møter i det flernasjonale programkontoret, JPO. Jeg fikk ikke anledning til å være med selv denne gang, men her er noen gode bilder fra besøket.

Generalløytnant Bogdan, leder for det flernasjonale F-35-programmet i kjent positur - midt i dn engasjert forklaring av status i utviklingen.
Generalløytnant Bogdan, leder for det flernasjonale F-35-programmet i kjent positur – midt i en engasjert forklaring av status i utviklingen.

I det flernasjonale programmet har vi også flere nordmenn – ti stykker faktisk i kontoret utenfor Washington DC. Forsvarsministeren brukte selvsagt anledningen til å møte dem også.

Forsvarsministeren med det norske personellet i JPO. Programdirektøren, Anders Melheim nummer to fra venstre, og "vår mann i Washington", National Deputy Odd Steinar Haugen helt til høyre.
Forsvarsministeren med det norske personellet i JPO. Programdirektøren, Anders Melheim nummer to fra venstre, og «vår mann i Washington», National Deputy Odd Steinar Haugen helt til høyre.

Senere på dagen holdt forsvarsministeren et foredrag om Norge og NATO ved tenketanken CSIS – les hele foredraget her.

Forsvarsministeren på talerstolen hos CSIS.
Forsvarsministeren på talerstolen hos CSIS.

Og etter dette var det tid for et siste intervju for dagen, denne gangen med Reuters. Her er forsvarsministeren og Andrea Shalal-Esa, Washington-korrespondent i Reuters.

FMIN ReutersOg her er artikkelen som kom ut av intervjuet: «Norway says F-35 jet on track; keeping eye on costs» – viktige budskap som vi slik får ut til et mye bredere publikum!