Erna Solberg åpner konferansen (Foto: JD – se og last ned flere bilder fra konferansen på Flickr)

Årets konferanse samlet i overkant av 200 deltakere. Foruten statsministeren og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug, deltok flere andre statsråder samt representanter fra en rekke innvandrerorganisasjoner og offentlige virksomheter fra hele landet.

 

Alle vil og kan bidra

Solberg pekte på at regjeringen nå følger opp tiltakene i stortingsmeldingen om integrering med økte bevilgninger til integreringsarbeidet. Hun trakk samtidig fram at penger alene ikke er tilstrekkelig hvis ikke den enkelte har motivasjon til å finne seg til rette i Norge:

– Vårt utgangspunkt er at alle mennesker vil, og kan, bidra. Alle som skal leve og bo i Norge, skal komme i jobb, bli skattebetalere og deltakende borgere. Dette er viktig for å opprettholde et trygt og økonomisk bærekraftig samfunn, sa statsministeren.

Les Erna Solbergs innlegg

 

De nye stemmene

integreringskonferansen_10
Nancy Herz og Sofia N. Srour (Foto: JD – se og last ned flere bilder fra konferansen på Flickr)

Sylvi Listhaug trakk i sitt innlegg fram de nye stemmene i innvandringsdebatten, blant annet «de skamløse» jentene Nancy Herz og Sofia N. Srour, som også deltok på konferansen.

Listhaug pekte på at vi alle har en oppgave i å lytte til de nye stemmene på integreringsfeltet – uavhengig av om vi er enige eller uenige i budskapet deres.

integreringskonferansen_14
Sylvi Listhaug ledet en av parallellsesjonene der innvandrerorganisasjonene kom med innspill og spørsmål til statsråden (Foto: JD – se og last ned flere bilder fra konferansen på Flickr)

– Vi trenger – og må tåle – uenighet for å utvikle oss både som individer og samfunn, sa Sylvi Listhaug, som avsluttet konferansen med å takke for alle innspill, og uttrykke et klart ønske om at diskusjonene fortsetter også etter konferansen.

 

Konferanserapport

Alle innlegg og innspill fra konferansen vil bli samlet i en egen rapport. Konferanserapporten vil bli publisert på disse sidene så snart den er klar.