Politisk erklæring mot hatefulle ytringer

 

Vi som politikere, offentlige myndigheter og sentrale samfunnsaktører forplikter oss til å bekjempe hatefulle ytringer og intoleranse. Ytringsfriheten er en umistelig verdi. Den står sterkt i Norge. Vi skal heller ikke spre eller oppfordre til hat.

Vi er bekymret for omfanget av hatefulle ytringer på bakgrunn av kjønn, etnisitet, religion eller livssyn, nedsatt funksjonsevne eller seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Ytringer som sprer hat mot andre mennesker kan ikke tolereres. Noen ytringer er forbudt etter norsk lov og skal straffeforfølges. Men også andre hatefulle ytringer kan ha alvorlige konsekvenser for enkeltpersoner, grupper og hele samfunnet. Offentlige myndigheter og undervisningsinstitusjoner har et særlig ansvar for aktivt å forebygge hatefulle ytringer og sørge for at personer som utsettes for dette får oppfølging.

Vi vil ha et samfunn der det er plass til alle. Derfor vil vi jobbe for et åpent, fredelig og inkluderende samfunn der alle føler tilhørighet. Et samfunn som er basert på demokratiske verdier, universelle menneskerettigheter og gjensidig respekt mellom individer og grupper.

Vi vil:

  • Arbeide for at alle skal kunne delta i den offentlige debatten og bevege seg fritt i det offentlige rom uten å bli utsatt for hatefulle ytringer.
  • Arbeide aktivt for å skape arenaer for dialog, toleranse og bevissthet rundt konsekvensene av hatefulle ytringer.
  • Inkludere arbeidet mot hatefulle ytringer i det systematiske arbeidet med helse, miljø og sikkerhet i arbeidslivet og i skole og utdanning.
  • Aktivt bidra til at hatefulle ytringer avdekkes, etterforskes og håndheves for domstolene.

signering_es

Erna Solberg

Statsminister

signering_sh_transp

Solveig Horne

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister

PGRpdiBjbGFzcz0id3BhZF9jb250ZW50X2NvbW1lbnQiIHN0eWxlPSJib3JkZXItYm90dG9tOjNweCBzb2xpZCBibGFjayAhaW1wb3J0YW50OyIgPjxkaXYgY2xhc3M9IndwYWRfZnJvbnRfZ3JhdmF0YXIiPjxpbWcgc3JjPSJodHRwczovL25ldHRzdGVkZXIucmVnamVyaW5nZW4ubm8vZXJrbGFyaW5nbW90aGF0eXRyaW5nZXIvZmlsZXMvMjAxNS8xMS9wZW5uMi5wbmciPjwvZGl2PjxkaXYgY2xhc3M9IndwYWRfY29udGVudF93cmFwIj48c3Ryb25nPiVjb21tZW50X2F1dGhvciUgPC9zdHJvbmc+c2lnbmVydGUuIDxzcGFuIGNsYXNzPSJ3cGFkX3JpZ2h0IHdwYWRfdGltZSI+JWNvbW1lbnRfdGltZSU8L3NwYW4+PGJyPiAlY29tbWVudCU8YnI+PGRpdiBjbGFzcz0id3BhZF9jb21tZW50X21ldGEiPgo8L2Rpdj48L2Rpdj48L2Rpdj4=

462 har signert på 'Signér erklæringen'

Håvard Lund signerte. 3 år siden
SFO-leder
Aysha Khan signerte. 3 år siden
Pedagogisk-psykologisk rådgiver
Reidun Marie Karbasian signerte. 3 år siden
Arkivar
Soran Karbasian signerte. 3 år siden
Forfatter
Miriam Kveen signerte. 3 år siden
Likestillings- og diskrimineringsombudet
Leiv Samuelsen signerte. 3 år siden
Pensjonist
Ole-Fredrik Einarsen signerte. 3 år siden
seniorrådgiver, Likestillings - og diskrimineringsombudet
Audhild Sandnes signerte. 3 år siden
pensjonist
Odvar Omland signerte. 3 år siden
Pensjonist
Christine Brown Vollan signerte. 3 år siden
Rådgiver, Likestillings- og diskrimineringsombudet

Legg igjen en signatur

Eposten din blir ikke publisert. Påkrevde felt er markert.