Illustrasjon

Tema

Fremtidens norske selskaper

Hva gjør at noen selskaper lykkes bedre enn andre?
Hva er eiers rolle og bidrag?

Tirsdag 12. juni kl. 1130-15.10 Sentralen – Øvre Slottsgate 3, Oslo

 

Program

11.30-12.30
Registrering og lett lunsj

12.30-13.00
Velkommen og tale ved Torbjørn Røe Isaksen, næringsminister

13.00-13.15
Hege Skryseth, administrerende direktør i Kongsberg Digital og konserndirektør i Kongsberg Gruppen, «Norge i verden og industrier i endring»

13.15-13.30
Daniel Skjeldam, CEO i Hurtigruten, «Hvorfor lyktes Hurtigrutens snuoperasjon?»

13.30-14.00 – Pause og enkel servering

14.00-14.15
Mette I. Wikborg, ekspedisjonssjef i Eierskapsavdelingen
Stine Halla, VP Group Planning and Performance i Schibsted ASA og Siv Juvik Tveitnes, COO i Schibsted Media, «Fra budsjett til dynamisk styring – tydeligere mål, høyere tilfredshet og bedre måloppnåelse»

14.15-14.30
Øystein Moan, CEO i Visma, «Hvordan et norsk IT-selskap har blitt en internasjonal aktør i et marked med sterk konkurranse»

14.30-14.40
Mette I. Wikborg, ekspedisjonssjef i Eierskapsavdelingen

14.40-15.10
Paneldebatt og oppsummering

15.10
Konferansen avsluttes

Det tas forbehold om endringer i programmet.

Konferansier:

Arne Hjeltnes

er styreleder i Norwegian Fish Company, som driver fiskeforedeling i Mehamn. Han har tidligere vært programleder i TV2, representant for Eksportutvalget for fisk i Hong Kong, reiselivsutsending for Innovasjon Norge i New York og kommunikasjonsdirektør i Marine Harvest. Hjeltnes har studert markedsføring ved BI og har en Post Graduate i bærekraftig forretningsvirksomhet fra University of Cambridge.

 

Innledere:

Hege Skryseth

er administrerende direktør i Kongsberg Digital og konserndirektør i Kongsberg Gruppen ASA. Hun har hatt flere lederverv i Kongsberg Gruppen, og var før dette administrerende direktør i Microsoft Norge og Geodata. Skryseth er styremedlem i NHO og eSmart Systems. Hun har tidligere sittet i en rekke styrer inkludert som nestleder i Abelia, og styremedlem i Norconsult og Dagens Næringsliv. Hun har også deltatt i regjeringsoppnevte utvalg for nasjonal IT-strategi og arbeidslivintegrering. Skryseth har en MBA fra NHH og en bachelor i management fra BI.

Daniel Skjeldam

er konsernsjef i Hurtigruten AS, hvor han startet i oktober 2012. Hurtigruten opererer 14 skip langs norskekysten, Svalbard, Grønland, Antarktis og en rekke andre områder, og er i dag den største reiselivsaktøren i både Arktis og Antarktis. Tidligere var han kommersiell direktør i flyselskapet Norwegian, hvor han var en del av oppstartsteamet i 2002. Før han begynte i Norwegian hadde Skjeldam bakgrunn fra forsvaret og som konsulent. Skjeldam har styreerfaring fra flere ulike selskaper innen finans, turisme og transport. Han er utdannet siviløkonom fra NHH.

Stine Halla

er VP Group Planning and Performance i Schibsted ASA hvor hun leder et team som er ansvarlig for oppfølging av divisjonene i Schibsted Media Group. Før dette var hun økonomidirektør i VG med ansvar for økonomi, HR og avissalg, konserndirektør i Bergens Tidende med ansvar for økonomi og operativ drift, compliance officer i Schibsted og revisor i PwC. Halla har en MBA og er utdannet siviløkonom fra NHH og er statsautorisert revisor.

Siv Juvik Tveitnes

er konserndirektør i Schibsted Media med ansvar for operativ drift. Hun var tidligere administrerende direktør i Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, økonomidirektør og forretningsutvikler i Bergens Tidende samt rådgiver i Bekk Consulting. Hun har en rekke styreverv inkludert som styremedlem i Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. Hun har tidligere vært styremedlem i Sparebank 1 SR-Bank og i Media City Bergen. Tveitnes har en Master i Business Administration and Management fra University of Bath, og en bachelor i samfunnsvitenskap fra Universitetet i Bergen.

Øystein Moan

er konsernsjef i Visma, og har ledet selskapet siden 1997. Under hans ledelse har Visma gått fra å være et selskap med underskudd til å bli Nord-Europas største softwareselskap. I hans periode har selskapet vokst fra 300 til 5500 ansatte og økt omsetningen fra 30 mill. euro til 900 mill. euro. Moan har en rekke styrelederverv i selskaper i Visma-konsernet. Han har en master i Computer Science fra Universitetet i Oslo.