Logoer

Med logo menes departementenes identifikasjonsmerke, det vil si løvesymbol og departementsnavn. Logoene finnes på 2 nivåer: som formell- og standardlogo.

Formell logo

Eksempel på formell generisk dep-logo i Farger. Språk: Bokmål


Den formelle logoen inkluderer riksløven, men skal ikke brukes som en erstatning for selve riksvåpenet. Logo brukes i fargene blå, rød, gul og hvit og sort/hvit. Her brukes «Det kongelige» først i teksten med departementets navn.

  Omslag med formell logo   Godkjente varianter


Standardlogo

 

2 departementer logomal

3 Departementer_logomal

Logoen skal kun brukes i sort eller hvitt (negativ versjon). Logomaler er designet med departementsnavn på én, to og tre linjer. Tre-linjers logo brukes hovedsakelig på engelsk, grunnet de engelske navnenes lengde, men kan unntaksvis brukes på norsk for å bedre lesbarheten på veldig små logoflater (som i digitale annonser). De samme malene brukes for alle språkvarianter.

Plassering av standardlogo


Logo sosiale medier

På sosiale medier (Facebook, Flickr, Linkedin, Instagram,Twitter og andre) brukes kun løven; sort på hvit bunn. Departementsnavnet skrives for seg i eget felt.

Logo for sosialemedier, alle dep

 Logostørrelser og plassering. Last ned logoer.


Logo nettsteder

Regjeringen.no, WordPress, SharePoint og andre digitale kanaler som leveres av DSS, har logo innebygget i løsningene. For bruk av logo på andre  nettsteder, kontakt DSS. Formell logo skal ikke brukes.


Logo på storskjerm

Oppløsning på enkelte skjermer kan påvirke kvaliteten på logoen. Vurderes kvaliteten som dårlig, må en tilpasset løsning leveres av DSS.