Ståle Rød og Thor Arne Aass etter signering av kontrakten.
Ståle Rød, konsernsjef i Skanska Norge, og Thor Arne Aass, ekspedisjonssjef i Justis- og beredskapsdepartementet, etter signering av kontrakten. (Foto: JD)

Kontrakten gjelder fase 2 i samspillsmodellen mellom departementet og Skanska, det vil si gjennomføring av byggekontrakten i perioden 2018–2020. Les mer om de to fasene her

– Dette er en viktig milepæl i arbeidet med beredskapssenteret, sier Thor Arne Aass, prosjekteier og ekspedisjonssjef i Justis- og beredskapsdepartementet.

– Vi har hatt et godt samarbeid med Skanska så langt, og vi er svært fornøyd med at de nå skal gjennomføre byggingen av beredskapssenteret. Dette er et anlegg som skal stå i mange år, og vil ha en nøkkelrolle i den sivile beredskapen – ikke bare i Oslo og omegn, men for hele landet, sier Aass.

Anleggsstarten er 1. mars 2018, og senteret skal etter planen stå ferdig 1. september 2020. Deretter følger en periode med innflytting og virksomhetstesting, før senteret skal være klart for operativ drift for beredskapsenhetene fra 15. desember 2020.