-Regjeringen vil fornye og forbedre arbeidsgiverpolitikken, slik at staten blir en enda mer attraktiv og moderne arbeidsgiver. Det er viktig at arbeidsgiverne har en tydelig stemme i utviklingen av den nye arbeidsgiverpolitikken, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet nedsatte i mai i år et interimsråd bestående av statlige  toppledere. De fikk i mandat å foreslå hvordan virksomhetene i staten kan samordne seg for å få større innflytelse over den statlige arbeidsgiverpolitikken og ta større ansvar i gjennomføringen av den. Interimsrådet mener det er nødvendig at de statlige virksomhetene har reell innflytelse på moderniseringen av den statlige arbeidsgiverpolitikken slik at gjennomføringsevnen lokalt øker.

interimsradet

De anbefaler derfor at det opprettes et råd bestående av statlige arbeidsgivere. Et slikt råd kan styrke dialogen mellom sentral arbeidsgiverfunksjon og virksomhetene, og bidra til mer enhetlig praktisering av arbeidsgiverpolitikken. Et arbeidsgiverråd vil også bidra til å styrke den sentrale arbeidsgiverfunksjonens kunnskapsgrunnlag om virksomhetenes behov for endring og utvikling lokalt.

Forutsetninger for at rådet skal oppnå sin hensikt er at det må være en effektiv og strategisk samarbeidspartner og ikke føre til økt byråkrati. Det er også en forutsetning at virksomhetene gjennom dette rådet har reell innflytelse hos politisk ledelse på sentrale temaer.

Hvis du vil lese mer om interimsrådets anbefalinger, klikk her.