Personvern

Innhold du selv legger ut på nettet
Noen av nettstedene du finner på oversikten vår modereres, andre ikke. Kommentarer og innlegg du skriver og legger ut på nettstedet kan bli publisert med en gang. De kan ikke endres i ettertid. Innleggene vil bli lagt inn (journalført) i vårt arkiv. De blir dermed synlige på den offentlige elektroniske postjournalen.

Vær oppmerksom på at innhold du offentliggjør på nettstedet blir tilgjengelig for en stor lesergruppe. Innlegg med trusler og oppfordringer til voldelige handlinger vil bli sendt Politiets sikkerhetstjeneste til vurdering sammen med automatisk innhentet informasjon som er knyttet til innlegget.

Automatisk innhentet informasjon
Nettstedet bruker, som de fleste andre nettsteder, en informasjonskapsel (cookie). Informasjonskapsler er små informasjonsfiler som blir liggende igjen på datamaskinen din for at tjenesten vår skal virke best mulig for deg som bruker. Dette medfører ingen sikkerhetsrisiko for deg, men du kan stille inn nettleseren din slik at den ikke godtar bruk av informasjonskapsler. Gjennom nettleseren kan du også slette alle lagrede informasjonskapsler.

Din nettleser sender automatisk også opplysninger til nettstedets servere hver gang du ber om å få vist en side. Dette gjelder blant annet opplysninger om hvilken nettleser og -versjon du bruker og din internettadresse (ip-adresse). For hver side som vises, lagres i tillegg opplysninger om dato og tid, hvilken side du kom fra, hvilken side du ser på osv. Ingen av disse opplysningene blir brukt til å identifisere enkeltpersoner. Vi bruker disse opplysningene til å generere en samlet statistikk som blant annet viser hvilke sider som er mest populære og hvilken informasjon brukere søker. Statistikken er et redskap til å forbedre våre tjenester til deg som bruker.

Post- og teletilsynet driver tjenesten Nettvett, der du kan lese mer om dette, og der du finner informasjon om hvordan du sletter informasjonskapsler og hvordan du endrer innstillingene i nettleseren.

De forskjellige nettstedene bruker ulike tjenester. Du finner mer informasjon om lagring av opplysninger på det enkelte nettstedet.