Regjeringens nasjonale integreringskonferanse 27. september 2017

Arbeid er nøkkelen til integrering

Grand Hotel, Karl Johans gate 31, Oslo

Program

Konferansier: Raheela Chaudhry, seniorrådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet.

09.15 Registrering
10.00 Åpningstale av statsminister Erna Solberg
10.10 Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug
10.25

Arbeidsliv og kulturell tilpasning

– Hoger Amin Karadaki – høgskolelektor ved Høgskolen i Østfold – Å stå mellom to kulturer: Hvordan overvinne kulturelle barrierer i arbeidslivet?

– Tatiana Maximova-Mentzoni, forsker v/ Arbeidsforskningsinstituttet AFI. Vellykket inkludering i praksis: Hva kreves av arbeidstaker, arbeidsgiver og støtteapparat?

– Jon Horgen Friberg, forsker v/ Fafo – Sosial mobilitet og kulturell tilpasning blant ungdom med innvandrerbakgrunn.  

11.15 Pause
11.30 Jessica Malmberg og Arve Henning Solvang fra Kvalifiseringssenteret for Innvandrere i Trondheim kommune – Fast jobb er målet
11:50

Panelsamtale – Hva skal til for å lykkes i det norske arbeidsmarkedet?

– Antoinette Botti – Gründer Ging ingefærdrikk

– Aisha Ali Mohammed – bussjåfør i Oslo med bakgrunn fra Somalia

– Siyamak Nemati, butikksjef i KIWI Stromsø i Drammen.

12.40 Lunsj
13.40

Parallelle sesjoner

1.      Hvordan unngå at velferdsordninger blir et hinder for deltakelse i arbeidslivet? Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie

2.      Hvordan motvirke kulturelle og religiøse barrierer mot arbeidsdeltakelse: Hva kan innvandrerorganisasjonene bidra med? Statssekretær Vidar Brein-Karlsen, Justis- og beredskapsdepartementet

3.      Hvordan sikre utdanning og kvalifisering for voksne innvandrere slik at de får en varig tilknytning til arbeidslivet? Statssekretær Bjørn Haugstad, Kunnskapsdepartementet

4.      Fra utsatt til attraktivt område – hvordan løse levekårsproblemer, unngå segregering og fremme variasjon?  Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner

Les mer om parallelle sesjoner

14.40 Pause
15.00 Statsrådene presenterer innspill og refleksjoner fra parallellsesjonene de har ledet.
15.30 Avslutning
15.40 Lett servering og sosialt samvær