Hvordan bruke nyhetsbrev

Hvordan sette opp og bruke nyhetsbrev ved hjelp av MailPoet

Vi benytter oss av MailPoet for påmelding til og utsendelse av nyhetsbrev på WordPress. MailPoet er en utvidelse som ligger i venstremenyen i WP.

Opprette en epostliste for påmelding/utsendelse

Først må du sette opp en påmeldingsliste som brukerne av siden kan melde seg på. Dette gjør du fra venstremenyen: MailPoet > Abonnenter. Her trykker du på Add List øverst i fane-menyen. Skriv et navn på listen din, evt en beskrivelse og trykk Add list. Denne listen skal vi senere legge til i en MailPoet-widget, slik at man kan melde seg på listen.

Opprette et nyhetsbrev

Det er to måter å bruke nyhetsbrev på med MailPoet; Automatic Newsletter eller Standard Newsletter. For å opprette en av disse, trykker du på Newsletters/Nyhetsbrev i venstremenyen til MailPoet. Her får du se en liste over allerede eksisterende nyhetsbrev. Opprett et nytt ved å trykke på «Create a new email» øverst.

Automatic Newsletter

Enten kan du opprette et epostvarsel som sendes ut feks en gang om dagen dersom det er nytt innhold. Du kan selv bestemme tidspunkt på når dette skal sendes ut i innstillingene.

nyhetsbrev_mailpoet_automaticnewsletter

nyhetsbrev_mailpoet_automaticnewsletter

nyhetsbrev_mailpoet_automaticnewsletter

Standard newsletter

Dette er den vanlige måten å bruke nyhetsbrev på. Du kan opprette et nytt nyhetsbrev hver gang du skal sende ut et, og knytte det til listen du har laget.

Velg en tittel på nyhetsbrevet i subject line, og knytt deretter en epostliste til nyhetsbrevet du oppretter.

Trykk på Next Step.

 

Utforme nyhetsbrevet/epostvarselset

Automatic newsletter

Dersom du valgte automatic newsletter, får du opp en forslagsmal der det nyeste innholdet fra siden hentes inn i brevet automatisk.

mailpoet_newsletter_auto_secondstep

Fjern de feltene du ikke ønsker med ved å holde musepekeren over de ulike feltene, og kryss de ut.
Trykk så på next step. Du kommer til et siste steg der du går gjennom oppsettet for nyhetsbrevet. Se over at alt er greit, og trykk på «Activate now».

Kategorier: FAQ